Onderwijs
Onderwijs

Onderwijs

Publius Vergilius Maro, Æneidos liber IV.
Antwerpen, Hieronymus II Verdussen, 1640
Exemplaar: Antwerpen, Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, C 55481

Wetenschap

Eddy Put

Het vierde boek van Vergilius’ Aeneis vertelt het klassieke verhaal over de onmogelijke liefde tussen Dido en Aeneas. Dit exemplaar is ooit eigendom geweest van een zekere Ludovicus Antonius Clarius, die er droedels en notities in achterliet. Dit soort gebruikssporen is zeer zeldzaam. Maar wanneer ze wél aanwezig zijn, bieden ze soms razend interessante informatie. Naast klassieke penneprobeersels zijn er mooie tekeningen van pijprokende leerkrachten en van paters die met de roede balorige studenten kastijden.

Lees meer... 

Actueel

Hilde Struyf

In de zeventiende eeuw heeft een leerling zich bezig gehouden met tekeningetjes te maken in de blanco ruimte van zijn schoolboek, en dat doen leerlingen van nu ongetwijfeld ook nog, maar onze leerlingen van de vijfde Latijnse gingen een stapje verder.

Met dank aan de leerlingen van het Antwerpse Sint-Lievenscollege. Klas 5B: Jeroen Deraeve, Nick De Vlaminck, Elise Hendrickx, Simon Stoffels, Robbe Van Lier, Hannah Muylle en Sophie Van Raemdonck. Klas 5C: Sophia Barhdadi, Caroline Cazaerck, Laura Corbett, Hanne De Mey, Josephine Foubert, Merel Hendrickx, Elise Gacoms, Caroline Rombouts, Wenke Smets, Kristof Van Ael, Thomas Van Damme, Matthias Van den Eynde, Hanne Van den Keybus, Nele Van Esbroeck, Sanne Verbeeck en Raf Verbruggen

Lees meer...